kollektomat

Organiserat av: mellanrum

 

Kollektomaten i tre steg:

1. Öppna kollektomaten och se om det finns nånting som du vill ha

2. Tänka efter om det finns nånting som du kan och vill dela med andra

3. Dela och upprepa
 

En kollektomat är ett verktyg, en metod och ett kylskåp som hjälper till och möjliggör att samla och byta det du vill dela med andra.

På internet existerar flera formella och informella nätverk som möjliggör och stödjer delande. Delande av mat, kläder, möbler och i stort sett vad som helst. Dessa nätverk engagerar och involverar hundratals, tusentals människor. Antalet fysiska plattformar som möjliggör delande i våra städer är emellertid få och det är av denna anledning kollektomaten skapades.

Malmös och Sveriges första kollektomat placeras under v.40 – v.42 på Malmös gågata, Södra Förstadsgatan och kommer sedan att flytta vidare och multipliceras.

Kollektomaten är, likt alla mellanrums projekt, öppen att användas av alla och vi uppmuntrar alla att bygga egna kollektomater och själva experimentera med former för delande.

Adress

Södra Förstadsgatan 21
Malmö
Sverige

Date

From: 01/10/2015
Untill: 01/10/2115

kollektomat

Södra Förstadsgatan 21, Malmö, Sverige

Här står just nu Malmös, Sveriges. första kollektomat - ett verktyg, en metod, ett kylskåp som hjälper till att samla och byta det du vill dela med andra. Fler kollektomater kommer att multipliceras så håll utkik!