Gula Rummet

Organiserat av: mellanrum

För ett tag sedan kunde vi berätta om ett nytt projekt som kommer att ta plats i Folkets Park. Medan andra lagret färg håller på att torka är det nu dags att placera ut knappnålen på kartan och introducera Gula Rummet.

Sedan hösten 2014 har mellanrum undersökt med vilka värderingar och material offentliga och privata rum i Malmö konstrueras. I de flesta fall finns det motsättningar mellan dessa rum och utrymmet för kollektivt experimenterande och gränsöverskridande utforskande är litet. Vi tror på vikten av pluralitet och öppenhet, vi tror på en stad som byggs med förutsättningarna för allas delaktighet. Vi tror på en stad som skapas för och av alla.

Gula Rummet är ett småskaligt experiment som försöker bidra till Malmös stadsbild med ett öppet och odefinierat möjlighetsrum som kan fyllas och användas kollektivt av alla som uttrycker och delar med sig av sin idé. Vi skapar gula rummet tillsammans.

Bli involverad och hjälp oss att skapa detta öppna möjlighetsrum. Besök Gula Rummet i mars, umgås, blir inspirerad, lämna era spår och idéer på plats eller kontakta oss på mail för att fylla april och majs kalendarium.

Välkommen!

Ett särskilt tack går till Folkets Park för hjälp och råd, Lisa Winter för kreativ support och illustration samt till Colorama och Moltex för deras sponsring av målarfärg och interiör.

Se vad som är planerat i Gula Rummet genom att öppna kalendariet för april och maj.

Ansök med din idé genom att fylla i formuläret som finns i Gula Rummet eller genom att ladda ner ett formulär här. Fyll sedan i det och skicka till kontakt@mellanrum.nu

Uppdateringar

Möglichkeitsraum – en salong initierad av mellanrum i Gula Rummet

Kom till Gula Rummet fredagen den 27:e mars 2015. Dörren är öppen från 18.00 – vi bjuder på fika och en atmosfär färgad i gult. Arrangemanget är gratis och öppet för alla.

Vår konversation kommer att utgå från frågor om Möglichkeitsräume – möjlighetsrum. Kan vi tillsammans bidra till framväxten av mer öppna och pluralistiska rum som möjliggör kollektiv användning och delad ekonomi? Med vilka material och genom vilka praktiker (om)kapar och (om)formar vi det offentliga och privata i våra städer? Hur kan en plats förbli öppen för omvandling, inbjudande och välkomnande samtidigt som platsen ifråga omvandlas för ett särskilt syfte.

Låt oss mötas och samtala för att sedan göra!
– salongen arrangeras av mellanrum i samtal med Connectors Malmö

Adress

Falsterbogatan 9
214 36 Malmö
Schweden

Date

From: 13/03/2015
Untill: 01/09/2015

Gula Rummet

Falsterbogatan 9, 214 36 Malmö, Schweden

Gula rummet är ett kollektivt småskaligt experiment mitt i Folkets Park. Ett försök att bidra till Malmös stadsbild med ett odefinierat möjlighetsrum. Välkomna!